och så var det den andra veckan


image77


VÄLKOMMEN HEM TILL MIG!
Här kommer inga tjuvar in genom fönstret, här bränner jag inte maten och här blir det inga brännmärken på kläder ;)

image79

Ja, nu ser det väl mycket bättre ut än förra veckan och sängen är FÄÄÄRDIG!
Fast innan vi skruvade ihop den sov vi faktiskt siesta i typ en timma. Anledningen var att det var en söndag och helgen hade inte precis bjudit på bra sömn för oss tre!

Det känns faktiskt kanon att bo här trots att det tar drygt 40 minuter med pendeln till Stockholm, jag klagar inte ÄN men lär göra det sen... Frågan är om jag kommer att hitta en billig etta, första hand där i Stockholm?! Lite svårt skulle jag tro och det är väldigt synd att mormor gifte sig med en bonde från Linköping och flyttade dit utan att registrera sig i bostadskön till SSSB eller vad de hette på 1940 talet liksom...

Tapeterna SKA bytas ut men jag bestämmer nog mig till sommaren för då är jag nog inte här då de tapetserar om. Blir ju så jobbigt annars plus bra med lite .betänketid ;). Vill först ha en RÖD fondvägg med blommor men nu känns det att det blir lite för mycket i den lilla lägenheten... Som sagt, jag funderar i några månader

Det dåliga med universitetet är att jag inte får ha sportlov! Jag som villllll åka bort på skidsemester i en hel vecka med en skön gäng. Grr.... Påsklovet kanske men det känns som att all snön försvinner typ då.

Nu har jag börjat leka lite med hallen. Tejpat fast några fotona och det projektet ska jag fortsätta med! Och den där "gästboksvägg" har jag inte glömt, måste bara fixa det INNAN gästerna kommer.. Har hunnit få två gäster och lär hinna få flera innan pappret kommer upp, shit..

Toaletten är liten men INTE så liten.. Tillräckligt liten för att tvinga mig att flytta ut grejorna innan jag kan duscha. Har en sådan där "stålhylla" med lådor som nästan alla har gömda i garderober eller förrådet där i duschen. Väldigt praktiskt för då har jag två hela klädgarderober till mina kläder!

Nu till högskolan området, känns väldigt "lågt" att säga "jag läser på högskola" inte universitetet.
Men håll med att det låter så cool med KTH eller Kungliga Tekniska Högskolan ;)

Har gått rätt så bra och jag blev faktiskt kompis med den där j****a kemiboken för några timmar sedan! hejaheja
Och en minitentaångest smyger på då jag har den allra första tentan om ca 2 veckor.. andas,andas och andas...
Går det åt helvetet så går det år helvetet, vad göra? Går det OK så bara bra... Kursvägledaren påminde oss idag om att de aldrig kan kasta ut oss men vem vill gå ut med U i alla tentor och inte kunna ta examen? hoho..
Och studievägledaren gratulerade oss till valet av programmet då vi som nybakad högskoleingenjörer är mer attraktiva på arbetsmarknaden än civilingenjör...

God natt mina läsare och må glädjen vara med er!

så gick den första veckan....

image76

Ja, så här bor jag... Fast uppdatering kommer när jag skruvat ihop sängstommen tillsammans med Filip&Rakel.
Och gardinerna är faktiskt uppe!! Plus två tavlor, ska ju ändå få nya tapeter så jag får klottra, spika och borrra så mycket jag vill. Jätte skoj!
 
Frågan är om jag ska passa på och rita på väggarna nu när jag inte gjort det sen jag var liten.. humhum

1. Har accepterat att kylskåpet är mini och att frysfacket får plats med MAX 12 st rågkusar men det är mycket bättre för då äter jag verkligen upp allt jag handlar!

2. Att vara en student på KTH är lite knepigt då man får välja om man vill vara med på dessa två frivilliga kurser (Kemi introduktion och Medicinsk Översiktskurs) och jag som alltid ska vara värst valde båda kurser PLUS den obligatoriska Biologisk Kemi. Som tur är så är det flera i klassen som läser tre kurser samtidigt.

3. Nyligen blev jag klar med FYRA hemtentor!!!! Hatar ni hemtentor och kemi så välj inte medicinsk teknik ;)

4. än så länge så känns det skojigt även om det var ett helvete de första dagarna då allt var nytt! Har verkligen valt rätt, synd att det inte finns någon program där man ENDAST läser medicin. Skulle inte ha orkat börja om på någon annan program så helst jag stannar kvar.

Och så är det ovant att ta med matlådor och värma upp maten i mikro, lite hum. Plus den där lilla frysfacket har gett mig ett "matsystem" som innebär att jag typ köper en kilo kyckling och stekar allt, sedan äter jag kyckling, kyckling OCH kyckling tills den tar slut. Sen är det dags för nästa dvs köttbullar. Och så rullar det på....

I plånboken finns nu en KI (Karolinska Institutet) bibliotekkort plus KI studentkort. Gissa hur mallig jag känner mig, men är så fruktansvärt avundsjuk på människorna därinne med sina vita rockar!!

Hemma eller inte?


Ett: Närmaste ICA ligger typ hundra mil bort, istället får jag väl skaffa COOP medmera kort??

Två: Min största synd är att jag dödat miljoner silverfiskar idag.

Tre: Golvet är sååå smutsigt! Tur att jag kom på att ta med dammsugaren i sista minuten

Fyra: Förrådet är minismå men redan halvfull, ops!

Fem: jag FÅR TOLK!

Sex: Filip&Rakel, skyyyynda er hit så vi kan skruva ihop sängen


Telgebostäder gillar mig nog inte, dagen efter jag&pappa flyttade in mina saker skrev jag ett mail till dom med listan som jag var missnöjd över och efter en vecka, fortfarande ingen svar. Hoho..
Helst att jag går dit på fredag innan jag blir fast här vid köksbordet med 928 sidors bok plus en engelsk ordbok.

Nästa gång någon besöker mig MED en bil ska jag verkligen terroristera personen tills personen kör mig till IKEA!
Vet redan vad jag behöver köpa: en sådan där pall som kostar 99 kr att ställa micron på, en sån där smalhög byrå att ha i hallen plus en hel rulle ritpapper att sätta upp på väggen istället för en gullig gästbok.
Så ska det vara!

Det bästa med en lilla lägenhet är att det är så gudomligt lätt att inreda den! Miiiiiljoner ljus löser typ allt...

Första te i lägenheten är uppdrucken! OKQ8 och COOP, här kommer jag!!


andas johanna, andas!!!


andas, lugn och ännu mer lugn!

en hel bok på niohundratjugoåtta sidor PÅ ENGELSKA och det ska vara min allra första kursbok.

Jag får helt enkelt skylla mig själv som sökte till medicinsk teknik, jag en tävlingsmänniska som ska ta det värsta och tro att jag är bäst. Nu gäller det att bevisa det!

Nu vet jag vad jag ska göra när jag inte inredar, lagar mat, tränar eller svarar på SMS.
PLUGGGGGGAR!!!!!!!!!!!!! Och då ska jag ha en internet vakt som blockerar mig från MSN och sånt som blogg till exempel. Världens enklaste jobb, vem vill ha den? :)

Då får Ni räkna med att jag inte ändrar på bloggens utseende på typ 3 år. Men texterna kommer nog att innehålla uppgifterna från KTH mest för att mobba er.
En skojig nyhet, boken väger 1,8 kilo. Bra att veta liksom och jag som fick en rejäl axelväska i studentpresent så axeln lär inte gå av snart...


Den 13 januari fyllde Hugo 2 år och en lille pojke kom ut till världen!
Den 14 januari fyllde Keanu 2 år och ännu en lille pojke kom ut!!


Veckan blir nog riktigt tufft då jag ska nog se till att njuta av mina sista dagar i Örebro till hundra procent.
Staden Örebro älskar jag verkligen till tvåhundra procent men som många sade, jag växte faktiskt upp här.
Nu är det bara att lära känna och acceptera Södertälje&Stockholm. Plus lägenheten för den är ju i första hand plus 2 hyresfria månader/år och så vägrar pappa hjälpa mig med flytten inom de närmaste 3 åren.
Men skulle det krisa sig så är det bara att boka en sån där "lastbuss" på OKQ8 och flytta allt på en dag med några frivilliga.
Det fixar sig alltid, "lugn, sen, lugn.."

1. Sushi är för närvarande världens godaste mat och tack för att Japan finns!
2. Året 2008 blir en riktig bebisår då många som står mig nära får barn.
3. Målet är att överleva studierna
4. Saknar min bror


telgebostäder, rätt så bra faktiskt..


ringde dit imorse mest för att fråga när jag kan hämta nycklarna till min lilla etta...
Samtidigt passade jag på och frågade om besiktningsprotokollet (se förra inlägget).

Var ju inte precis öcerlycklig över besiktningsmannens anmärkningar.
Hon där på andra sidan luren (efter FÖC ja) sade bara öhh, du kan kontakta besiktningsmannen men sedan kollade hon i datorn och bara öhh, du får komma hit imorgon och välja tapeter.


YEEEEEEESSSS!!! Och Ni som gärna hjälpt med att tapetsera och måla får behålla er erbjudande tills jag köper ett hus till min stora familj!

Men jag förväntar mig att de bara ska ha "spygrön", "mörkorange", "knallrosa" eller "snorgrön" i urvalet så mina förväntningar är inte så höga...
Ganska svårt att hitta en snyggare lägenhet än min första. Den i Örnsro var rena drömlägenhet, jag saknar den så fruktansvärt mycket! Jag hoppas att landstingen i Örebro län blir lite mindre snål om 3 år då har de råd att anställa mig... Det första jag gör efter skrivit på anställningskontraktet är att ringa till Alvar Petterssons fastigheter och skrika efter en ledig lägenhet på Åbylundsgatan!!!

Nu säger jag det igen... Adjö Motala, Hej Södertälje!

Åter till plugget igen...


Skoj!

Haha...
Det får Ni se om några veckor när jag väl sättit igång plus inskrivit in mig på Kungliga Tekniska högskolan.

Det går inte att förklara vad jag ska bli men när jag väl måste göra det så brukar det bli så här:

* sjukhusmekaniker

* uppfinnare

Det låter inte klokt jag vet men den riktiga svaret får Ni väl om någon år när jag tagit examen.

Det jag ska läsa är Medicinsk Teknik. Och det ska jag göra i 3 år så länge det inte dyker upp något som gör att jag tar studieuppehåll..

Och min flyttlass går till Södertälje.. Pappa mobbar mig för min hemska blivande lägenhet som jag INTE sett!

Enligt besiktningsprotokollet ska det vara hål i plastgolvet i vardagsrummet, taket därinne: färg släpper från taket plus tapet släpper mot taket och så är badrummets lysrör paj.


Så lagom skoj för mig!
Då eftersöker jag några som kan tapetsera/måla om lägenheten tillsammans med mig....